ADI Deșeuri Maramureș: Fracțiile reciclabile vor fi ridicate mai des de la punctele comune de colectare
Pentru stimularea colectării selective în Baia Mare, ADIGIDM Maramures a cerut operatorului să crească frecvența de ridicare a fracțiilor reciclabile de la punctele de colectare comune pentru plastic/metal (colectat la igloo-ul galben) și hârtie/carton (colectată la igloo-ul albastru). Până acum, fiecare fracție se ridica 1 dată pe săptămână.
După noile grafice, fiecare dintre cele 2 fracții va fi ridicată de 2 ori pe săptămână.
Primăria Baia Mare a acceptat modificarea de program. Va rămâne la o singură colectare pe săptămână, sâmbăta, fracția „sticlă”, colectată la igloo-ul verde.
Baia Mare are unul dintre cele mai mici procente de colectare selectivă din zona 1, cu putin peste 5%. Sperăm ca prin creșterea frecvenței de colectare la reciclabile, băimărenii să colecteze mai bine selectiv. In multe puncte de colectare, plasticele, dozele, hârtia, cartonul sau alte reciclabile sunt aruncate la comun, în timp ce igloo-urile rămân goale.
Acest comportament duce la taxe mari pentru serviciul de salubritate, care sunt suportate de fiecare băimărean!” – a declarat Romeo Dobocan, director executiv ADIGIDM Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.