ADI Deșeuri: Cei mai mici învață despre cum pot fi reutilizate materialele reciclabile și cum pot avea grijă de mediul înconjurător
Într-un proiect de parteneriat între ADIGIDM și Grădinița „Otilia Cazimir”, la care iau parte 35 de clase de grădiniță și școală primară, cei mai mici învață despre cum pot fi reutilizate materialele reciclabile și cum pot avea grijă de mediul înconjurător și resursele planetei, prin reducerea cantităților de deșeu care ajunge în sol.
Din diverse materiale reciclabile, fiecare copil construiește adevărate obiecte de artă, care își vor găsi loc într-o expoziție găzduită de Consiliului Județean Maramureș. În colaborare cu părinții, fiecare dintre micuți va aduce de acasă deșeuri reciclabile, pe care le va preda la reciclatori.
”ADIGIDM Maramureș a dotat fiecare clasă din proiect cu recipienți pentru colectarea selectivă pe tip de fracție și saci. Coșurile de gunoi sunt făcute din carton reciclat. Prin fiecare tonă de hârtie reciclată se salvează 17 copaci sau se face economie de 26 tone de apă și 1,8 tone de combustibil” – a declarat Romeo Dobocan, director executiv ADIGIDM Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.