ACUZAŢII LA ŞCOALĂ: Profesoară din Capitală, acuzată că are un limbaj neadecvat: Le spune elevilor că sunt sclavii ei

ACUZAŢII LA ŞCOALĂ: Profesoară din Capitală, acuzată că are un limbaj neadecvat: Le spune elevilor că sunt sclavii ei

Mai mulţi părinţi ai elevilor din clasele a VI-a şi a VIII-a de la Şcoala “Sfântul Andrei” din Capitală acuză profesoara de Educaţie Tehnologică că a vorbit urât cu elevii şi că a avut un comportament agresiv. Inspectoratul şcolar a demarat o cercetare disciplinară, aceasta nefiind prima abatere.

La adresa Inspectoratului Şcolar, încă de miercuri s-au prezentat mai mulţi părinţi ai elevilor pe care profesoarea de tehnologie îi are în norma didactică cu o plângere referitoare la limbajul, comportamentul şi metodele de predare ale profesoarei, însoţiţi ulterior şi de doamna director a instituţiei de învăţământ. La aceste discuţii, alături de inspectorul geneal şcolar, s-a ajuns la concluzia în baza dovezilor că trebuie să demareze o cercetare disciplinară la adresa profesoarei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătoarea de cuvând a Inspectoratului şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.
Manea mai precizează că cercetarea disciplinară va începe luni şi are termenul de soluţionare 30 de zile.
Situaţia era cunoscută. Nu e prima dată când profesoara a ajuns la o unitate de învăţământ şi generează astfel de conflicte cu elevii şi părinţii acestora. Profesoara a participatde fiecare dată la examenele naţionale, acolo a luat o notă mare, care i-a permis să ocupe un post. De asemenea, are documentele medicale în ordine, fapt care semnifică că poate lucra în învăţământ”, a spus reprezentantul Inspectoratului şcolar.
Părinţii elevilor din clasele a VI-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială “Sfântul Andrei” din Capitală au scris, în plângerea adresată directoarei instituţiei de învăţământ, că încă de la prima lecţie profesoara a creat o atmosferă „de intimidare” şi violenţă emoţională, comunicându-le că nu este prietena lor.
„Încă de la prima oră de predare, doamna profesor a creat o atmosferă de intimidare şi violenţă emoţională/psihologică asupra elevilor, comunicându-le printre altele că „nu este prietena lor, le este şefă, iar ei sunt sclavii ei” şi că „ei sunt vinovaţi de moartea mamei sale”. Lăsând la o parte regulile stricte impuse de dânsa, aceasta face afirmaţii în faţa elevilor legate de faptul că deţine o armă şi menţionează prin cuvinte nepotrivite acuzaţii ce nu fac obiectul disciplinei pe care o predă”, se arată în plângerea transmisă de părinţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.