ACTUALITATEA MARAMEDIA: Ziua Poliţiei Române / Meci de fotbal caritabil pentru o fetiţă de 8 ani, organizat de jandarmi

ACTUALITATEA MARAMEDIA: Ziua Poliţiei Române / Meci de fotbal caritabil pentru o fetiţă de 8 ani, organizat de jandarmi

Poliţiştii maramureşeni sărbătoresc azi 194 de ani de atestare documentară a instituției pe care o reprezintă. Această zi de sărbătoare a fost marcată şi de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului, printr-o festivitate desfăşurată la Centrul de Instruire şi Marketing din municipiul Baia Mare.

Festivitatea a debutat cu intonarea imnului şi păstrarea unui moment de reculegere pentru victimele atentatelor de la Bruxelles şi pentru poliţiştii care nu se mai află printre noi.
Subprefectul judeţului Maramureş a dat citire mesajului transmis de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă. 
În cadrul festivităţii a fost transmis şi mesajul inspectorului general al Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu, cu ocazia Zilei Poliţiei.
Şi autorităţile judeţene au avut cuvinte de apreciere pentru activitatea poliţiştilor maramureşeni, evidenţiind importanţa misiunilor pe care aceştia le desfăşoară zilnic pentru siguranţa comunităţii.
În continuarea festivităţii au fost amintite o parte din activităţile organizate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş pentru marcarea Zilei Poliţiei Române şi au fost premiaţi câştigătorii concursului de fotografii din cadrul campaniei ,,SUNT OCUPAT SĂ TRĂIESC”. Chestorul Viorica Marincaş le-a înmânat premiile câştigătorilor.
Festivitatea s-a încheiat cu mesajul transmis de şeful inspectoratului tuturor angajaţilor instituţiei. 
Ziua Poliției Române se sărbătorește, începând cu anul 2002, la data de 25 martie. 
 

Cea de-a doua ediţie a meciului de fotbal caritabil organizat de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean s-a dovedit a fi o reuşită şi în acest an. Asta pentru că organizatorii au reuşit să strângă o sumă substanţială de bani pentru Elena Lupu, o fetiţă în vârstă de 8 ani, diagnosticată cu scolioză dorsolombară, a cărei evoluţie medicală este una nefavorabilă. În această după-amiază, sala polivalentă „Lascăr Pană” din municipiul Baia Mare a găzduit cea de-a doua ediţie a meciului de fotbal caritabil, acțiune intitulată în acest an „Joc şi zâmbet pentru „Elena”. Copiii au fost cei care au deschis evenimentul caritabil –  elevi de la Şcoala „Avram Iancu” din Baia Mare, şcoală la care învaţă şi fetiţa pentru care a fost organizată această acţiune, şi jucători de la CS Sporting Recea, CS Dinamic şi de la echipa Mara 2010. În urma competiţiilor, echipele au fost premiate cu cupe şi diplome. Pe primul loc s-a clasat CS Sporting Recea, pe locul II CS Dinamic, iar locul III a revenit atât echipei de la Şcoala „Avram Iancu”, cât şi celei de la Mara 2010. 
Meciul caritabil organizat pentru ajutorarea Elenei a fost disputat de reprezentativa Jandarmeriei şi cea a Maramureşului. 
Din selecţionata Maramureşului a făcut parte şi subprefectul judeţului. Meciul propriu-zis a fost arbitrat de nume importante din lumea fotbalului. La această ediţie s-au strâns aproximativ 13.000 lei din vânzarea biletelor şi participarea la tombolă. 
Banii vor fi donaţi familiei Elenei prin Asociaţia pentru educaţie şi caritate „Părinţi salvatori”, partener al acestui eveniment. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.