ACTUALITATEA MARAMEDIA: Meci de fotbal caritabil organizat de Inspectoratul de Jandarmi Maramureş / Note mici la simularea BAC 2016

ACTUALITATEA MARAMEDIA: Meci de fotbal caritabil organizat de Inspectoratul de Jandarmi Maramureş / Note mici la simularea BAC 2016

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Pintea Viteazul” Maramureş a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru organizarea celor două acţiuni cu scop caritabil incluse în programul special dedicat Zilei Jandarmeriei Române. În 25 martie va avea loc a doua ediţie a meciului de fotbal caritabil, iar în 3 aprilie, de Ziua Jandarmeriei Române, un spectacol cultural-artistic, tot cu strângere de fonduri. Cele două acţiuni sunt organizate pentru ajutorarea a două fetiţe în vârstă de 3 respectiv 8 ani, cu probleme grave de sănătate. 

Jandarmeria Maramureş a iniţiat o campanie de ajutorare a două cazuri medicale deosebite. Prima acţiune caritabilă este programată pentru data de 25 martie, când Inspectoratul Judeţean de Jandarmi va organiza a doua ediţie a meciului de fotbal caritabil. Intitulat „Joc şi zâmbet pentru Elena”, meciul se va desfăşura la sala polivalentă „Lascăr Pană” şi va începe la ora 15:00. Această acțiune caritabilă este dedicată Elenei Lupu, o fetiţă în vârstă de 8 ani diagnosticată cu scolioză dorsolombară.
„Va avea loc o deschidere a meciului cu 4 echipe de fotbal de copii după care va avea loc meciul în sine, meciul caritabil între reprezentativa Jandarmeriei maramureşene şi reprezentativa din lumea sportului maramureşean. În ceea ce priveşte spectacolul folcloric, va avea loc în data de 3 aprilie la Teatrul Municipal Baia Mare, începând cu ora 15:00. Spectacolul se va numi Cântece de cătănie – Gată mamă cufărul. Organizăm şi o tombolă, la ambele evenimente caritabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Maramureş, Călin Pop.
Partenerii campaniei iniţiate de jandarmii maramureşeni sunt Asociaţia pentru educaţie şi caritate „Părinţi salvatori” şi Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania.
În momentul în care am primit telefonul şi părintele Daniel Achim mi-a spus despre ce este vorba, am spus da – se ştie că meciul de fotbal este la a doua ediţie, dar ideea spectacolului a venit în urma participării domnului comandant la un eveniment al Ansamblului Transilvania. Noi nu suntem la primul demers de acest gen, dar ceea ce mi se pare foarte frumos şi deosebit aici este faptul că ne-am întâlnit o singură dată, am spus problemele şi am găsit oameni şi instituţii care au răspuns da şi s-au implicat în totalitate”, a precizat Iuliana Dăncuş, director al Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania.
Spectacolul cultural-artistic umanitar „Cântece de cătănie”, ce va avea loc în data de 3 aprilie la Teatrul Municipal Baia Mare, este organizat tot în scop caritabil, pentru ajutorarea Biancăi Biro. Fetiţa are 3 ani şi este diagnosticată cu paralizie cerebrală infantilă, stadiul III. Evoluţia este uşor favorabilă, însă mai are nevoie de multe terapii.  
Chiar este un lucru serios şi un lucru de suflet. Şi prin cătănie, pentru că este specific Jandarmeriei, eu zic că ar fi frumos şi pentru publicul care participă la acest spectacol să retrăiască probabil clipele din tinereţea lor când şi ei, ca tineri, au fost chemaţi în armată şi probabil mulţi au făcut armata la Jandarmerie şi întâlnirea cu jandarmii, în cântec şi într-o chestiune culturală, o să fie un bun augur. E bine că avem sufletul deschis, mai ales că suntem în apropierea sărbătorii pascale şi este o modalitate de a face un act al milosteniei, aşa cum ni se cere nouă să ajutăm pe cel care are nevoie. Şi când e vorba de copii, eu zic că cuvintele sunt de prisos”, a spus preotul militar Daniel Achim, din cadrul IJJ Maramureş. 
Se alătură campaniei Teatrul Municipal şi Liceul de Artă, care a donat pentru tombolele ce vor fi organizate în cadrul acţiunilor caritabile diferite creaţii realizate de către elevii acestei unităţi de învăţământ. Biletul pentru meciul caritabil de la Sala Sporturilor este de 5 lei, iar pentru concertul umanitar de la Teatrul Municipal, 15 lei. Biletele pot fi achiziţionate de la sala polivalentă ”Lascăr Pană”, respectiv de la sediul Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania. 
 

Rezultate slabe obținute de elevii maramureșeni la simularea examenului de bacalaureat. Promovabilitatea la clasa a 12-a a fost de 33,6%, în timp ce la clasa a 11-a de doar 23,15%. Simularea examenului național de bacalaureat s-a încheiat cu rezultate îngrijorătoare în întreaga țară, media procentului de promovabilitate fiind de 38,39 la clasa a 12-a și 25,76 la clasa a 11-a. Maramureșul se situează în a doua parte a clasamentului pe județe, dar reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean spun că situația se poate ameliora până la examenul propriu-zis. 
De regulă rezultatele la simulări sunt mai slabe decât la examenele din vară, dar totuși rezultatele înregistrate acum constituie un semnal de alarmă. Elevii mai au încă timp până la examenul de bacalaureat să se pregătească și să-și consolideze cunoștințele, astfel încât procentul de promovabilitate să fie mai bun”, a declarat Adriana Meșter, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș. Notele de la simulările naționale nu se trec în catalog, decât la solicitarea scrisă a elevului. Acestea vor fi însă analizate individual în cadrul fiecărei școli. 
Pe baza rezultatelor se vor lua măsuri și se vor întocmi planuri remediale individuale. La nivelul clasei aceste rezultate se discută cu profesorii și părinții”, a adăugat Adriana Meșter.  
Principala măsură pe care o pot lua școlile pentru îmbunătățirea performanțelor elevilor care vor susține bacalaureatul este inițierea unui program de consultații gratuite la fiecare materie de examen. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.