La Jandarmeria Maramureş au loc, în această perioadă, mai multe activităţi sportive, culturale şi social-educative, toate organizate pentru a marca aşa cum se cuvine Ziua Jandarmeriei Române. Şi în acest an va avea loc un meci de fotbal caritabil şi, pentru prima dată, un spectacol cultural-artistic în colaborare cu Ansamblul Naţional Transilvania, evenimente în cadrul cărora se vor strânge fonduri pentru ajutorarea a două fetiţe cu probleme grave de sănătate.
Împlinirea a 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române prilejuieşte în Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş desfăşurarea unor activităţi cultural-educative, religioase şi sportive, pentru cinstirea întregii istorii a Jandarmeriei, promovarea imaginii publice a instituţiei, precum şi pentru consolidarea sentimentului patriotic. La aceste activităţi vor participa cadrele unităţii, autorităţi judeţene şi locale, reprezentanţi ai veteranilor de război şi ai cadrelor în rezervă, familiile jandarmilor şi reprezentanţi ai societăţii civile.
A doua ediţie a meciului de fotbal caritabil va avea loc în 24 martie. Va fi organizată pentru strângerea de fonduri, în scopul ajutorării Elenei Lupu, o fetiță de 8 ani, diagnosticată cu scolioză dorsolombară. Şi spectacolul cultural-artistic susţinut de către Ansamblul Naţional Transilvania în colaborare cu Teatrul Municipal Baia Mare va avea un scop caritabil, strângerea de fonduri în vederea susţinerii Biancăi Biro, o copilă de 3 ani diagnosticată cu paralizie cerebrală infantilă.
Pentru data de 31 martie, jandarmii maramureşeni au planificat activitatea ”Rezerviştii la raport”. În cadrul acesteia, va fi îndreptată atenţia spre cadrele militare în rezervă şi în retragere şi spre veteranii de război. În judeţul Maramureş trăieşte un jandarm veteran în vârstă de 102 ani, care a participat la Al Doilea Război Mondial.
În data de 15 martie, între orele 10:00-14:00, jandarmii au planificat un concurs de şah, faza internă, la care vor participa câte un jandarm de la fiecare structură. În data de 18 martie se va desfăşura faza interinstituţională la concursul de şah. Pentru 16 martie este planificat un concurs de tenis de masă, iar în 17 martie, un concurs de minifotbal, la care vor participa cadrele din inspectorat organizate în 6 echipe. În 21 martie este planificat un concurs de minifotbal, faza interinstituţională, urmând ca ziua următoare să se desfăşoare semifinala şi finala. În data de 19 martie sunt planificate activităţi educativ – demonstrative, de prezentare a misiunilor şi atribuţiilor Jandarmeriei Montane cu participarea membrilor Asociaţiei „Cercetaşii Munţilor”. Pentru data de 30 martie este planificată Cupa presei la tir. Ziua Porţilor Deschise va coincide cu programul „Şcoala altfel”, care se va derula în perioada 18-22 aprilie, când se va desfăşura un concurs de creaţie artistică „Jandarmii în ochii copiilor” – expoziţie de picturi şi lucrări de literatură ale copiilor.
În data de 1 aprilie, la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi va avea loc un ceremonial militar. Festivitatea va fi prilejuită de avansarea în grad înainte de termen a unor cadre militare. Pentru 3 aprilie, când este marcată oficial Ziua Jandarmeriei Române, sunt programate și alte activități.
Aproximativ 80 de tineri din mediul rural din România, viitori candidaţi sau simpli alegători, au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la prima şcoală politică organizată de Tineretul Naţional Liberal din Mediul Rural. Intitulată „Ales sau alegător”, şcoala politică a avut ca scop îmbunătăţirea nivelului de motivaţie pentru tinerii liberali din mediul rural şi implicarea lor activă în viaţa comunităţii din care provin. Şcoala Politică a TNL Rural a avut loc la Râul Sadului, în judeţul Sibiu. În cadrul evenimentului au fost organizate şi seminarii în care invitaţii le-au subliniat participanţilor importanţa, necesitatea şi modalităţile prin care aceştia pot lua parte activ la viaţa comunităţilor din care provin, în contextul alegerilor locale din 2016, fie ca potenţiali aleşi locali, fie doar ca alegători şi lideri de opinie. Interesul tinerilor participanţi arătat faţă de temele abordate i-au făcut încrezători pe organizatorii taberei cu privire la viitorul mediului rural din România. Au fost prezenţi tineri plini de energie şi încredere, dornici să se implice în conducerea comunităţilor locale, tineri cu idei şi cu proiecte inedite, tineri interesaţi să dinamizeze viaţa în mediul rural. În cadrul discuţiilor, parlamentarul Raluca Turcan a insistat asupra importanţei împrospătării clasei politice, care trebuie să se facă prin „desemnarea candidaţiilor pe nişte criterii clare, transparente şi asumate”, în acest sens precizând că oferta PNL este una simplă: oameni integri, profesionişti şi cărora să le pese de comunităţile locale pe care doresc să le reprezinte.
Lasa un raspuns