ACTUALITATEA MARAMEDIA: 8 Martie în trafic / Portul popular, cadou şi simbol de Ziua Femeii / Meniuri speciale de 8 Martie

ACTUALITATEA MARAMEDIA: 8 Martie în trafic / Portul popular, cadou şi simbol de Ziua Femeii / Meniuri speciale de 8 Martie

Razie de amploare efectuată astăzi de poliţiştii băimăreni. Câte două echipaje ale poliţiei au stat la pândă pe principalele bulevarde pentru a-şi îndeplini probabil una dintre cele mai importante misiuni ale zilei. În atenţia poliţiştilor au fost astăzi conducătoarele auto. Iniţial, acestora li s-au cerut documentele, însă controlul nu a fost nici pe departe atât de aspru după cum s-au speriat unele şoferiţe. O floare şi un gând bun la început de primăvară oferite de poliţişti le-a adus zâmbetul pe buze participantelor la trafic, care şi-au continuat apoi mult mai încrezătoare drumul. 

Ziua Femeii a fost marcată astăzi într-o ambianţă tradiţională la Muzeul de Etnografie şi Artă Populară din municipiul Baia Mare. În centrul atenţiei a fost costumul popular, element de identitate în judeţul Maramureş. Înțelegerea costumului popular, a importanței lui în cadrul unei comunității e strâns legată de cunoaşterea comunității în sine, au spus organizatorii expoziţiei vernisate azi la instituţia de cultură. Care au fost aprecierile faţă de portul popular autentic, urmăriţi următorul material. 
 

În ultimul material vă invităm în … bucătărie. Acolo unde bucătari cu experienţă şi multă imaginaţie au creat pentru seara de 8 Martie meniuri cu preparate care mai de care mai gustoase, mai apetisante. 
 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.