ACTIVITĂȚI PREVENTIVE derulate de jandarmi cu ocazia Săptămânii Prevenirii Criminalității

Pe parcursul acestei săptămâni, jandarmii maramureșeni, alături de specialiști din cadrul Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii ai IPJ Maramureș și personal specializat aparținând Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, au derulat mai multe activități la unitățile de învățământ în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității.

O zi specială a fost dedicată prevenirii disparițiilor de minori, zi în care, alături de elevii Colegiului Economic „Pintea Viteazul” din Cavnic, s-au dezbătut teme actuale și de interes precum: relația tinerilor cu familia, importanța comunicării în familie, prietenii virtuali sau în cine avem încredere. Totodată, jandarmii montani au prezentat alternative de petrecere a timpului liber în natură, drumeții, explorări etc. pentru a-i motiva pe tineri să ia o pauză de la calculator și să se deconecteze de la rețele de socializare.

Discuțiile purtate au avut scopul de a-i conștientiza pe elevi asupra faptului că este foarte important să aibă o viață sănătoasă, atât fizic, cât și social, să mențină o relație deschisă cu părinții și o comunicare sinceră cu familia, iar atunci când se simt în pericol, să ceară ajutor. Situații reale de dispariție de minori pe care colegii le-au expus, au fost un foarte important moment de reflecție pentru elevi cărora am dorit să le insuflăm ideea să nu se lase amăgiți sau păcăliți de prieteni virtuali sau de persoane necunoscute chiar dacă pare că acestea au intenții bune.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.