Activităţi în cadrul Campaniei de prevenire a furturilor de şi din autoturisme „NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR”

Activităţi în cadrul Campaniei de prevenire a furturilor de şi din autoturisme  „NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR”

Astăzi, 14 august 2012, poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei ai Poliţiei municipiului Baia Mare – Compartimentul Proximitate, au  desfăşurat o nouă activitate de prevenire a furturilor de si din autoturisme în municipiul Baia Mare. Acţiunea se înscrie in Campania naţională  „NU-ŢI LĂSA MAŞINA LA ÎNDEMÂNA HOŢILOR!„ lansată    de Poliţia Română în parteneriat cu societatea  GROUPAMA Asigurări.

Pentru că populaţia ţintă în această campanie o reprezintă conducătorii şi proprietarii de autovehicule, şi pentru ca mesajul preventiv să ajungă la public, poliţiştii au solicitat unităţilor de service auto care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Baia Mare, sprijin în acest demers preventiv, prin postarea la sediul unităţilor a afişului campaniei şi prin oferirea pliantelor cu mesaje preventive tuturor clienţilor care le vor solicita serviciile pe perioada campaniei (august-septembrie).Apreciem disponibilitatea manifestată de patronii şi administratorii vizitaţi astăzi şi modul în care aceştia au înţeles să se  alăture poliţiei în campania de prevenire a furturilor de şi din auto. Le mulţumim celor care au conştientizat că numai dacă acţionăm împreună putem contracara infracţionalitatea. Sarcina noastră, a poliţiştilor, este de a vă oferi informaţiile preventive necesare, dar şi de a acţiona pentru prinderea hoţilor, în timp ce sarcina proprietarilor de autoturisme este de a lua toate măsurile necesare pentru protejarea bunurilor pe care le deţin.

Prezentăm câteva recomandări pentru prevenirea furturilor din autoturisme:

– Nu lăsaţi la vedere în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare;
– În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor;
– Pe perioada deplasării cu autoturismul acţionaţi sistemul de închidere a uşilor (astfel veţi evita să fiţi deposedaţi la semafor de bunurile aflate în interiorul maşinii);
– Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet;
– Pentru eventuale reparaţii nu vă adresaţi atelierelor neautorizate sau meşterilor ocazionali.

Dacă sesizaţi un furt de sau din autoturism sau dacă sunteţi victima unei infracţiuni de furt, sunaţi imediat la 112 – Apel unic de urgenţă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.