ACTIVITĂȚI DE DE PREVENIRE: Polițiști la discuții cu elevii pe tema disparițiilor de minori

Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, a desfășurat în 24 mai o activitate de prevenire a disparițiilor de minori, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș și Serviciul Public Salvamont Maramureș. Activitatea a avut loc la Colegiul Economic „Pintea Viteazul” din Cavnic și a vizat informarea elevilor asupra pericolelor asociate plecărilor voluntare, precum și asupra  modalităților de evitare și gestionare a acestor situații.

Ofițerii de poliție, împreună cu reprezentanții Jandarmeriei și ai Salvamontului, au transmis informații elevilor, subliniind importanța comunicării deschise cu familia și profesorii pentru prevenirea situațiilor de risc. De asemenea, au fost abordate aspecte legate de protecția personală, în cazul în care copiii se rătăcesc în zonele montane sau decid să plece voluntar de acasă în astfel de locuri.

Printre temele discutate s-au numărat:

  • Pericolele plecărilor voluntare și impactul acestora asupra securității personale
  • Modalități de mediere și soluționare a conflictelor care ar putea determina un minor să plece de acasă
  • Recomandări privind siguranța în zonele montane
  • Importanța menținerii contactului cu autoritățile și folosirea mijloacelor de comunicare disponibile în caz de urgență.

Sursa: IPJ

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.