Activitate preventiv-educativă pe linie rutieră derulată de polițiști în Parcul ”Regina Maria” din Baia Mare

În 21 august, la nivel național, Poliția Română a derulat activități preventiv-educative, pe linie rutieră în spații intens circulate de către copii.

În județul Maramureș activitatea pe linie rutieră a avut loc în Parcul „Regina Maria” din municipiul Baia Mare. Aici polițiștii Serviciului Rutier, ai Biroului Siguranța Școlară, ai Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și ai Compartimentul de Relații Publice s-au întâlnit cu copiii pentru a sta de vorbă,  ca în vacanță, despre siguranța lor rutieră, despre regulile de circulație și consecințele nerespectării acestora.

Peste 40 de copii au primit de la polițiști materiale cu informații utile pentru vârsta lor, care să-i ajute în prevenirea victimizării prin accidente rutiere.

Copiii au fost curioși și deschiși în a comunica cu polițiștii. Au pus întrebări și au dat răspunsuri la întrebările acestora. Atmosfera a fost una de joc și bună-dispoziție, așa cum se cuvine în perioada vacanței. Însă cu promisiunea că o dată cu începerea școlii atenția și vigilența îi vor însoți înspre și dinspre școală și nu numai, ci ori de câte ori vor ieși în spațiul public.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.