Activitate de dezinsecție terestră împotriva țânțarilor și căpușelor pe raza Municipiului Baia Mare
În perioada 23 mai – 03 iunie 2022 cu posibilitate de prelungire dacă situația va impune, se va desfășura activitatea de dezinsecţie terestră împotriva ţântarilor şi căpuşelor, pe raza Municipiului Baia Mare.
Operațiunea are loc în cadrul Programului unitar de acțiune de combatere a vectorilor prin dezinsecție și deratizare, aprobat prin hotărârea Consiliului Local al Municipiului Baia Mare, HCL nr. 46/2022.
 ”Produsele folosite sunt AQUA K-othrine EW 20, care are ca substanță activă Deltamethrin 2 % cu posibilitate de folosinţă a ULV-ului (combaterea ţânţarilor) şi K-othrine SC 25 (flow), care are ca substanță activă Deltamethrin 2,427 % + alte substanțe nonactive (combaterea căpuşelor).
Aceste substanţe fac parte din grupa a treia de toxicitate și vor fi aplicate pe suprafețele aferente domeniului public al Municipiului Baia Mare.
 Produsele comerciale utilizate în campania de dezinsecţie sunt avizate de către Ministerul Sănătăţii din Comisia Naţională pentru produse biocide și vin însoţite de Fişa de Siguranţă şi Declaraţia de Conformitate a firmei care comercializează produsele (Certificat pentru Autorizarea Produsului Biocid Nr. Ro/2018/0217/MRA/TP18-0244 – Aqua k-othrine şi RO/2018/0211/MRA/5327-1-1 – K-Othrine SC 25(flow).
 Informaţii suplimentare privind operaţiunea de dezinsecţie terestră se pot obţine la numãrul de telefon: 0262 225 773,” – a comunicat Pap Zsolt István, viceprimar UDMR Baia Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.