VIDEO | Activitate adaptată contextului pandemic la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”, din Baia Mare

Începutul de an a fost atipic pentru Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”, ținând cont de restricțiile impuse de contextul pandemic. Cu toate acestea, activitatea bibliotecii este una intens susținută de bibliotecari, care apelează tot mai mult la mediul online pentru promovarea activității, dar și pentru a atrage cât mai mulți cititori spre lectură.

Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu”și-a adaptat activitatea din mers. Cititorii sunt primiți în holul central al instituției, pe diferite culoare, au fost create culoare de acces a utilizatorilor în bibliotecă, cât și pentru ieșire. Cărțile se dezinfectează cu cele patru sterilizatare pe care le dețin, fapt ce reduce la maxim timpul în care cărțile rămân blocate. Cărțile pot fi împrumutate de luni-vineri, în intervalul 08:00 -19:00.

”Într-adevăr, numărul cititorilor, efectiv prezenți în bibliotecă a scăzut puțin, dar a crescut foarte mult numărul acestora în online. Avem și multe activități care se desfășoară în online, activități de promovare a colecțiilor, prezentări de carte, medalioane literare, expoziții de carte tematice. Încercăm să prezentăm cărțile nou intrate în bibliotecă, să fie toate expozițiile transpune online, pentru a se putea informa cititorul”, spune Anca Sima, șef secție ”Împrumut carte pentru Adulți”.

Cititorii se pot informa despre colecțiile bibliotecii și din catalogul online, unde pot să-și facă chiar și o rezervare. Bibliotecarii vor pregăti pachetele cu cărți rezervate, iar cititorii vor ridica aceste pachete de la biroul special creat în acest sens. Rezervări se pot face și prin email.

Biblioteca Județeană ”Pere Dulfu”derulează periodic și activități online de promovarre a lecturii în rândul tinerilor. O activitate recent derulată a fost ”Ce mai citesc tinerii?”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.