Acțiuni pentru combaterea traficului de persoane

În anul 2023, din punct de vedere al combaterii traficului de persoane, acţiunile investigative desfăşurate de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., la nivel naţional, s-au materializat în desfăşurarea a 187 de acţiuni operative, fiind destructurate 35 de grupări infracţionale organizate.

Pe linia combaterii traficului de persoane, în anul 2023, au fost înregistrate 351 de sesizări de natură penală, fiind desfăşurate activităţi în 4.963 de ordonanţe de delegare emise de către procurorii D.I.I.C.O.T. (1.091 existente şi alte 3.872 înregistrate).

Atât pentru combaterea fenomenului, cât şi pentru destructurarea grupurilor de criminalitate organziate pe această linie de muncă, au fost efectuate 187 de acţiuni operative, au fost destructurate 35 de grupuri infracţionale organizate şi au fost trimise în judecată 465 de persoane, pentru săvârşirea a 1.699 de infracţiuni, ca urmare a rechizitoriilor emise şi a acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei încheiate de către procurorii D.I.I.C.O.T.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.