Acțiuni în cadrul Săptămânii protecţiei civile

Activităţile de prevenire din cadrul Săptămânii protecţiei civile au debutat ieri, cu acţiunile desfăşurate în lăcaşurile de cult din judeţul Maramureş de către inspectorii de prevenire, alături de personalul clerical. În cadrul activităţilor au fost prezentate măsurile de prevenire şi de comportament în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Astăzi, specialiştii inspecţiei de prevenire, alături de salvatorii maramureşeni, au fost prezenţi în instituţii de învăţământ din judeţ, unde au defăşurat exerciţii de evacuare în caz de incendiu, au prezentat tehnica de intervenţie şi au diseminat materiale de informare preventivă.

Totodată, pompierii au mediatizat şi campaniile de prevenire desfăşurate de către IGSU şi partenerii instituţionali.

De asemenea, în intervalul 27 februarie – 1 martie, între orele 09.00-12.00 şi 13.00-16.00, formatorii din cadrul Fundaţiei pentru SMURD din judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Iaşi, precum și din Bucureşti, alături de personalul SMURD Maramureş, desfăşoară Maratonul Resuscitării cu personalul didactic, nedidactic şi elevii din cadrul Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu” Baia Mare.

Activităţile din cadrul Săptămânii protecţiei civile continuă pe tot parcursul acestei săptămâni. La fiecare subunitate de pompieri din judeţ zilnic este ziua porţilor deschise.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.