Acţiuni efectuate de către poliţişti pentru prevenirea evaziunilor fiscale

Acţiuni efectuate de către poliţişti pentru prevenirea evaziunilor fiscale

Vineri, 31 august, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au încheiat o acţiune efectuată împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare Maramureş.

Oamenii legii au acţionat pentru a preveni şi combate faptele de evaziune fiscală din domeniul cerealier şi al produselor finite de panificaţie, precum şi în domeniul respectării drepturilor de autor. Patru infracţiuni au fost constatate: trei infracţiuni au fost comise în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin omisiunea evidenţierii, în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate sau prin executarea de evidenţe contabile duble; de asemenea, a fost înregistrată şi o infracţiune la legea drepturilor de autor şi conexe, prin comunicarea publică a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe fără autorizarea sau consimţământul titularului.
Poliţiştii au aplicat şi patru sancţiuni contravenţionale, pentru transportul sau comercializarea unor produse de panificaţie, fără documente. Valoarea amenzilor aplicate este de 12.000 lei iar produse de panificaţie finite, în valoare de 200 lei, destinate comerţului la negru, au fost ridicate în vederea confiscării.


Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.