Acţiuni efectuate de către poliţişti pentru prevenirea accidentelor rutiere

Acţiuni efectuate de către poliţişti pentru prevenirea accidentelor rutiere
În acest week-end, poliţiştii formaţiunilor rutiere au organizat şi executat mai multe acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere, pe principalele artere de circulaţie din judeţ. Din analiza dinamicii accidentelor de circulaţie, la nivel de Maramureş, una din principalele cauze de producere a evenimentelor rutiere este neacordarea de prioritate pietonilor.
Astfel, acţiunile poliţiştilor au avut ca principal scop, sancţionarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare prin loc corespunzător.
În total, au fost sancţionaţi 55 de conducători auto, cu amenzi în valoare de peste 9.100 lei. De asemenea, au fost reţinute 23 de permise de conducere, dintre care, 22 pentru neacordare de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversare pe marcajul pietonal, marcat şi semnalizat corespunzător.
La acestea se adaugă şi faptul că, în perioada 20-22 ianuarie, au fost înregistrate trei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, la Ardusat, Seini şi Fărcaşa, toate pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.