Acţiuni de prevenire a comerţului ilicit de materiale pirotehnice neautorizate

Acţiuni de prevenire a comerţului ilicit de materiale pirotehnice neautorizate
Sub coordonarea specialiştilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au avut loc mai multe acţiuni de prevenire pe linie de comercializare, deţinere şi uz de artificii şi materiale explozive.
În urma unor astfel de activităţi, derulate împreună cu poliţiştii de la Poliţia Baia Mare, pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, s-a înregistrat o infracţiune la regimul armelor şi muniţiilor. Vineri, 23.12.2011 în zona Pieţei ’’Izvoarele’’ din Baia Mare, a fost identificat Gheorghe C., de 42 ani, din aceeaşi localitate, care comercializa, articole pirotehnice, aflate în interiorul unui autoturism. Poliţiştii au identificat aproape 160 cutii de pocnitori, a câte 60-100 de bucăţi fiecare, de diverse mărci de fabricaţie şi diferite grade de periculozitate, 30 bucăţi de obiecte zburătoare luminoase; 200 bucăţi minipocnitori; S-au mai găsit peste 200 de rachete, din categoria a II-a şi alte produse din categoria a II-a (lumânări fără pocnet a câte 10 focuri fiecare) plus încă alte 33 articole pirotehnice.             
Bărbatul nu este autorizat pentru a efectua operaţiuni cu articole pirotehnice. Astfel că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, întreaga cantitate de substanţe periculoase a fost ridicată în vederea confiscării.                  
Cercetările continuă, cu autorul în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, alin. 3, din Legea nr. 126/1995 modificată.
Tot Vineri, împreună cu poliţiştii oraşului Vişeu de Sus, pe raza acestei localităţi, specialiştii AESP, au mai înregistrat o infracţiune. În Piaţa Agroalimentară din Vişeu de Sus, a fost identificat Florin C.,  de 28 ani, din Vişeu de Sus, care deţinea şi comercializa într-un spaţiu de depozitare aferent unei firme de alt profil, un număr de 38 bucăţi baterii de artificii, de diferite mărci şi categorii. Tânărul nu este autorizat pentru a efectua operaţiuni cu articole pirotehnice. Produsele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării iar faţă de cel în cauză continuă cercetările, în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.  

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.