Acțiunea ”Alcohol & Drugs”

În perioada 4 – 10 mai, poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiunea ”Alcohol & Drugs”, în conformitate cu Programul Operaţiunilor Europene 2022 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive.

Astfel, poliţişti rutieri şi de ordine publică au desfăşurat acţiuni în teren, în cadrul cărora au fost testaţi 68.893 de conducători de autovehicule, dintre care 1.508 au fost depistaţi în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar 85 sub influenţa substanţelor psihoactive.

Totodată, în 5 cazuri, au fost depistate diferite cantităţi de substanţe psihoactive, au fost descoperite 2 bunuri furate, a fost identificată o persoană dată în urmărire şi au fost constatate 94 de infracţiuni de altă natură.

De asemenea, în cadrul acţiunii ”Alcohol & Drugs” a fost inclusă operaţiunea ”Alcohol & Drugs Marathon”, care s-a desfăşurat în perioada de 7 – 8 mai.

În cadrul acestei acţiuni, desfăşurate pe parcursul a 24 de ore, poliţiştii au testat 28.675 de conducători de autovehicule cu aparatele etilotest/ etilometru/ drugtest, dintre care 762 au fost depistaţi în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar alţi 31 sub influenţa substanţelor psihoactive.

În primele 4 luni ale anului 2022, comparativ cu situaţia înregistrată în perioada similară a anului trecut, a scăzut cu 4% numărul accidentelor rutiere grave şi cu 5% numărul persoanelor rănite grav în accidente rutiere

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.