Acţiune pentru prevenirea evaziunii fiscale

Acţiune pentru prevenirea evaziunii fiscale
Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat o percheziţie domiciliară la o societate comercială din judeţul Satu Mare, cu punct de lucru în municipiu Baia Mare, implicată în activităţi de organizare a jocurilor de noroc fără licenţă şi evaziune fiscală.
Cu ocazia percheziţiei efectuate la imobilul respectiv a fost identificată o sală de jocuri de noroc în care erau amplasate un număr de 7 mese de joc cu 10 posturi, fiind organizate jocuri de noroc în sistem piramidal. 
Întrucât societatea comercială,  nu deţine licenţă de organizator jocuri de noroc specifice cazinourilor şi autorizaţii de exploatare, s-a dispus ridicarea tuturor bunurilor folosite în activitatea infracţională, inclusiv mesele de joc, jetoanele şi pachetele de cărţi de joc.
Prin neplata taxelor de autorizare către Ministerul Finanţelor, aferente organizării jocurilor de noroc s-a adus un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 1.275.000 lei ( taxele datorate pentru obţinerea licenţei de organizator jocuri de noroc şi autorizaţiile de exploatare pentru cele 7 mese de joc). Prejudiciul total urmează a fi stabilit în concret de organele fiscale sub aspectul neplăţii taxelor legale menţionate şi a neînregistrării în contabilitate a tuturor veniturilor realizate de societatea comercială.            

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.