Acţiune efectuată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor

Acţiune efectuată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor

 

Poliţiştii din cadrul  Serviciului de Investigare a Fraudelor,  în colaborare cu Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Maramureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au reuşit documentarea şi probarea activităţii infracţionale a unui grup de persoane implicate în activităţi de evaziune fiscală cu produse agro-alimentare provenite din spaţiul intracomunitar (Cipru şi Malta) ce erau aprovizionate prin intermediul unei societăţi fantomă.
Astfel, prin neînregistrarea în evidenţele contabile a operaţiunilor comerciale şi implicit a veniturilor realizate au  prejudiciat bugetului consolidat al statului cu suma de 3.253.016 lei, constând în impozit pe profit şi TVA, aferent livrărilor efectuate în cursul anului 2012 către o societate comercială din Oradea, a cantităţii de 1.400 tone de carne congelată, în valoare de 8.214.390 lei, aprovizionată din Cipru şi Malta.
Ulterior, cantitatea de 1.400 tone de carne congelată a fost distribuită în localităţile Piatra Neamţ, Satu Mare, Ploieşti, Suceava, Bacău şi Galaţi, prin intermediul altei societăţi comerciale interpusă în lanţul comercial, cu sediul în Bucureşti. În data de 16 iunie, poliţiştii au efectuat simultan percheziţie domiciliară la sediile unor societăţi comerciale sau spaţii, situate pe raza municipiului Baia Mare şi comunei Săcălăşeni, despre care existau date şi indicii temeinice că sunt folosite în realizarea activităţii infracţionale de evaziune fiscală.
Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor: trei laptopuri, două unităţi de calculator, mai multe cartele telefonice şi documente de evidenţă contabilă. Poliţiştii efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.