VIDEO | Absorbția de fonduri europene este esențială pentru a implementa proiectele de care Maramureșul are nevoie

Recent, președintele Consiliului Județean Maramureș a avut o întâlnire de lucru cu directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Marcel Boloș, și cu alți reprezentanți ai instituției, pentru a discuta despre principalele proiecte de dezvoltare a Maramureșului, care pot fi finanțate din fonduri europene.

Ionel Bogdan a precizat că absorbția de fonduri europene este esențială pentru a implementa proiectele de care Maramureșul are nevoie.

”Am avut astăzi discuții cu Marcel Boloș, directorul ADR Nord-Vest, și cu reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională, în vederea creșterii ratei de absorbție a fondurilor europene necesare pentru implementarea proiectelor de dezvoltare în județul Maramureș. Avem proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii, care înseamnă construirea de drumuri expres, reabilitarea drumurilor județene și realizarea rutelor ocolitoare a municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației, pentru a facilita circulația și pentru a oferi cetățenilor siguranță rutieră.”, a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

Marcel Boloș, director ADR Nord-Vest, a afirmat că prioritatea principală trebuie să fie conectarea Maramureșului la rețelele de autostrăzi. Drumurile expres și variantele ocolitoare a municipiilor sunt necesare pentru dezvoltarea județului și că proiectele de dezvoltare a infrastructurii în județul Maramureș vor fi finanțate din fonduri europene.

Îmbunătățirea sectorului medical din Maramureș a fost de asemenea pe agenda întâlnirii de astăzi. Unitățile spitalicești din județ au nevoie de lucrări de reabilitare și dotări noi în ceea ce privește aparatura.

”Pentru Spitalul Județean și Policlinica nr. 2 avem deja studiile de fezabilitate și vom pregăti proiecte pentru reabilitările necesare și pentru dotarea acestora cu aparatură de specialitate de ultimă generație. Spitalul din Sighetu Marmației se află însă într-o stare avansată de degradare. Aici analizăm două opțiuni și anume: reabilitarea integrală a spitalului sau construirea unui spital nou. În aceeași situație se află și Spitalul din Borșa, care are nevoie de o reabilitare completă”, a adăugat președintele Consiliului Județean Maramureș.

Înființarea parcurilor industriale este un pas absolut necesar pentru creșterea nivelului de trai al maramureșenilor și a economiei județului.

“Am identificat o primă parcelă pentru acest proiect. Este vorba de un teren de 88 ha care se află în Tăuții Măgherăuș, care aparține primăriei și se află în vecinătatea aeroportului, a căii ferate și a noii centuri. Mai există un teren potrivit și la Fărcașa, unde avem deja studiu de fezabilitate. Ne dorim ca prin implementarea acestor proiecte să dezvoltăm cât mai multe sectoare principale de la nivelul județului Maramureș. Avem proiecte importante, care pot fi finanțate din fonduri europene și care odată aplicate vor aduce bunăstare cetățenilor.”, a afirmat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.