VIDEO | Absolvenți ai Liceului Tehnologic Forestier Sighet, în vizită în pădurea virgină de la Strâmbu Băiuț

Viitori absolvenți  ai Liceul Tehnologic Forestier Sighetu Marmaţiei, în meseria de silvicultori, au participat la o activitate practică, alături de specialiști în domeniu, în pădurea virgin de la Strâmbu Băiuț.

Însoțiți de profesorii de silvicultură Bogdan Pop şi Marcel Moiş, elevii clasei a XII-a A, profil silvicultură, au mers în săptămâna practicii comasate în pădurea virgină de la Strâmbu Băiuţ.

Elevii au vizitat Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ. După ce au parcurs o parte din drum cu mașini de teren, s-au deplasat la pas mai mulți kilometric.  Grupul a fost însoţit pe tot traseul de inginerul silvic Mârzac Florin, şeful Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ şi de inginerul silvic Radu Vlad, coordonator de Proiecte regionale păduri WWF-Romania, care, așa cum prezintă profesorul Horia Picu, aceștia i-au ghidat pe elevii şi pe profesorii însoţitori în activitatea de informare legată de importanţa pădurilor virgine, le-au prezentat speciile de animale şi plante existente acolo şi au răspuns la toate întrebările adresate de elevi.

Grupul de elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic Forestier au făcut trei popasuri prin pădurile seculare de la Strâmbu Băiuţ. Momentele au fost folosite pentru discuţii informale cu reprezentanţii Ocolului Silvic. . Elevii au aflat că la Strâmbu Băiuţ este limita estică a pădurilor de fag din România, că aici se găsesc fagi cu inălţimea de 51 de metri şi brazi care au trecut de 55 de metri, că unele specii de arbori care cresc prin pădurea seculară de la Strâmbu Băiuţ au trecut deja de 400 de ani. Tot aici pădurea de fag e cea mai valoroasă din punct de vedere genetic.

Clasa de silvicultură a avut ocazia să afle lucruri interesante despre o pădure seculară, protejată prin lege, a făcut măsurători ale lungimii unor arbori doborâţi si a determinat circumferinţa unor abori în picioare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.