VIDEO | A rămas fără 22 de porci fiindcă nu avea documente sanitar-veterinare pentru ei

Deși DSVSA Maramureș a atras atenția asupra pericolului ce îl reprezintă comercializarea porcilor fără elemente de identificare și fără documente sanitar-veterinare care să ateste starea de sănătate a acestora, unii ignoră avertismentele. După ce zilele trecute un bărbat a fost sancționat din acest motiv, un alt maramureșean care a ingnorat aceste avertismente a rămas fără animale și va fi amendat.

În urma unei sesizări a Poliției Mireșu Mare o echipă a DSVSA Maramureș a inspectat o gospodărie din localitatea Lucăcești unde au fost găsiți 22 de porci fără elemente de identificare și fără documente care atestă starea de sănătate a animalelor. Din declarația proprietarului reiese că acesta a achiziționat un număr de 32 de porci din județul Satu Mare, 10  fiind vânduți imediat unui cetățean din localitatea Bârsana.

Animalele prezente în gospodăria din Lucăcești au fost eutanasiate, iar cadavrele ecarisate pe un teren pus la dispoziție de Primăria Mireșu Mare. Pe lângă uciderea animalelor, cetățeanul va fi sancționat și contravențional. Aceleași măsuri vor fi aplicate și cumpărătorului din Bârsana.

DSVSA Maramureș îi îndeamnă pe cetățeni să nu achiziționeze sau comercializeze animale fără elemente de identificare și fără documente emise de medicul veterinar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.