A murit fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeș

Fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeș a murit, vineri seara, acasă, în Baia Mare, după ce joi, familia a cerut externarea din Spitalul Județean ”Dr. Constantin Opriș”, din Baia Mare. Decebal Traian Remeș a fost ministru al Agriculturii în 2007 și ministru al Finanțelor Publice în perioada 1999 – 2000.

Fostul ministru al Finanțelor, Decebal Traian Remeș, s-a stins din viață acasă, în Baia Mare, răpus de o boală incurabilă care a avut o evoluție galopantă.

În urmă cu doar o zi, Remeș fusese externat la cerere din spitalul județean de urgență, după ce aflase că medicii nu mai au cum să-l salveze. Decebal Traian Remeș, care a ocupat și portofiul de ministru al Agriculturii, avea 70 de ani și a fost protagonistul unui celebru scandal de corupție, care i-a atras o condamnare privată de libertate.

Decebal Traian Remeș a fost ministru al Agriculturii în 2007 și ministru al Finanțelor Publice în perioada 1999 – 2000. Fostul ministru a fost condamnat, definitiv, în februarie 2012, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare în urma unui scandal în care Remeș a fost acuzat că ar fi traficat influența pentru a favoriza niște firme să obțină contracte, în schimbul unor mașini de lux și produse alimentare.Remeș a fost eliberat condiționat în februarie 2014.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.