A încercat să iasă din țară cu pașaportul cumnatului

Noaptea trecută în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din țară, călătorind într-un microbuz înmatriculat România, un cetățean român care la controlul de frontieră a prezentat un pașaport emis de autoritățile române. Cu ocazia formalităților vamale polițiștii de frontieră au observat că persoana care s-a prezentat la control este alta decât cea din pașaport.

Din primele verificări s-a constatat că e vorba despre un cetățean român în vârstă de 20 de ani, din județul Harghita, iar documentul de călătorie prezentat la control aparține cumnatului său. Tânărul a declarat că dorea să ajungă în Germania pentru a munci, dar la plecare a constatat că documentul său este deteriorat.

De teamă că nu va putea ieși din țară cu propria carte de identitate, a luat cu împrumut pașaportul cumnatului său, document pe care l-a prezentat la controlul de frontieră.

În acest caz, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat și fals privind identitatea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.