A început perioada de autorecenzare, zi liberă pentru salariații care completează chestionarul online

Perioada de autorecenzare a început de luni, 14 martie ora 0:00 și are loc până în 15 mai. O singură persoană din gospodărie îl completează, înregistrându-se ca persoană de referință sau în calitate de cap al familiei, al gospodăriei și apoi îi adaugă pe ceilalți membri ai familiei. În funcție de persoanele completate în formularul de pre-înregistrare, sistemul informatic generează câte un link cu chestionarul specific fiecărei persoane declarate.

Angajatorii au obligația de a acorda ziua liberă în maximum 12 luni de la realizarea cu succes a autorecenzării, până cel târziu în luna mai 2023. Dovada autorecenzării online se va realiza prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării. Codul va fi generat automat de aplicația informatică pentru fiecare formular individual transmis către baza de recensământ.

Această zi liberă plătită se acordă unui singur salariat, indiferent dacă o persoană a realizat autorecenzarea online numai pentru sine sau şi pentru alţi membri ai gospodăriei.

În perioada mai-iulie: colectarea prin interviu faţă-în-faţă, cu calculator, pentru acele persoane pentru care nu s-au putut autorecenza. Tot în această perioadă se realizează tot în teren, colectarea prin interviu, a clădirilor şi locuinţelor.

În perioada august-septembrie: se realizează asigurarea completitudinii datelor individuale privind persoanele, gospodăriile, locuinţele şi clădirile.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.