A început concursul de creație ”Vis de iarnă”

În municipiul Baia Mare a debutat astăzi oficial cea de-a IX-a ediție a concursului național educațional ”Vis de iarnă”. La palatul Copiilor din Baia Mare, zeci de tineri din întreaga țară au format ateliere de creație, urmând ca lucrările lor să fie premiate mâine, la Primăria Baia Mare.

Primirea oficialităților și deschiderea evenimentului au avut loc vineri dimineața, la Consiliul Județean. Vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș a arătat că Maramureșul oferă un cadru excepțional pentru ca acest proiect să se desfășoare într-un cadru tradițional și artistic și așteaptă să sărbătorească majoratul lui tot în județul Maramureș.

”Am încurajat în ultimii, cel puțin, 3 ani de zile activitățile pe care le desfășoară Palatul Copiilor și au devenit aceste activități prezente pe agenda pe care instituțiile pe care le conducem le organizează. Fie vorbim de Zilele Maramureșului, fie vorbim de Crăciun în Maramureș sau celelalte activități pe care le organizează instituțiile administrației publice locale, centrale și județene. Se bucură de o colaborare bună atât cu Palatul Copiilor cât și cu Inspectoratul Școlar Județean. Încercăm în primul rând diverse mecanisme pe care le avem la dispoziție, să finanțăm acest acțiuni și ne bucurăm de fiecare dată că finanță acțiuni care ne dau rezultate, dau roade. Vis de iarnă este o manifestare, un proiect educațional care iată, a ajuns la a IX-a ediție, deja suntem în al doilea an consecutiv când deschiderea se face în sala de plen a Consiliului Județean”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș.

”Acești copii toți sunt câștigători întrucât până au ajuns la această etapă națională, au fost fazele indirecte prin care au transmis lucrări și cele mai bune au fost selectate.  Este un câștig pentru ei. Ne bucurăm că de la Constanța până în Dorohoi și de la Dorohoi la Bihor, București, toată țara este reprezentată”, a spus directorul Palatului Copiilor, Ion Iuga.

La deschiderea oficială a participat și o delegație din Ucraina, semn că proiectul ”Vis de iarnă” a devenit unul internațional.

Sâmbătă, 16 februarie, la ora 10:00, va avea loc festivitatea de premiere în Sala Europa a Primăriei Municipiului Baia Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.