VIDEO | A început colectarea selectivă a gunoiului în Sighetu Marmației. Vezi programul pentru fiecare lună

Societatea de salubrizare din Sighetu Marmației a început colectarea selectivă a gunoiului. Astfel începând din această lună trei săpătmâni se va colecta gunoiul menajer iar în a patra săptămână din lună se vor colecta doar deșeurile colectate selectiv în pubela galbenă.

Este important de precizat că în pubela galbenă se vor colecta dozele de aluminiu și PET-urile. Deșeurile de carton și hârtie se vor colecta în saci menajeri separați. Aceștia se vor pune lângă pubela galbenă pentru a fi ridicați.

”Facem apel la cetățeni să se conformeze programului anunțat, să procedeze la colectarea selectivă a deșeurilor, cu mențiunea că în ziua stabilită pentru ridicarea fracției uscate nu se va ridică gunoiul menajer. Azi doar cca.30% din cetățeni s-au conformat noului program, împrejurări în care va îndemn să fim responsabili, să colectăm selectiv și să respectăm programul stabilit de operatorul salubrizare, colectarea selectivă fiind nu doar o obligație impusă prin lege ci și un mod de a proteja natură și pe noi înșine” a spus Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Programul pentru fiecare lună, pentru colectarea selectivă, este următorul:

FEBRUARIE-în intervalul 22-26

MARTIE- în intervalul 22-26

APRILIE- în intervalul 19-23

MAI- în intervalul 17-21

IUNIE- în intervalul 14-18

IULIE- în intervalul 12-16

AUGUST- în intervalul 9-13

SEPTEMBRIE- în intervalul 6-10

OCTOMBRIE- în intervalul 4-8

NOIEMBRIE- în intervalul 1-5

sursa foto: facebook Vasile Moldovan

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.