A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția proiectului privind reabilitarea Palatului Administrativ din Baia Mare

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a semnat împreună cu Mircea Lețiu, administrator  Euras SRL, contractul de proiectare și execuție lucrări pentru proiectul “Reabilitare Palat Administrativ”.

Durata de execuție a acestui proiect este de 24 de luni de la începerea lucrărilor.

Proiectarea și execuția lucrărilor va fi realizată de către Asocierea Euras SRL (lider de asociere) – Construcții Erbasu SA – SC Cubicon Invest SRL – SC Avril SRL.

Clădirea Palatului Administrativ are nevoie de o reabilitare totală atât a birourilor, a sălilor de ședință care vor putea fi folosite și pentru diferite evenimente culturale, a turnului care va fi deschis publicului pentru vizitare, dar și de reamenajarea spațiilor exterioare unde va fi amenajat și un loc de promenadă pentru cetățeni”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene.

În luna mai a acestui an, Guvernul a adoptat Hotărârea privind trecerea din domeniul public al statului în domeniul public al Judeţului Maramureş a clădirii din Baia Mare, strada Gheorghe Șincai 46, în care își desfășoară activitatea peste 13 instituții publice din județ. Astfel a fost soluționată situația juridică a Palatului Administrativ din Baia Mare și pot fi accesate fonduri europene, bani necesari pentru modernizarea și reabilitarea acestei clădiri.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.