A fost semnat contractul de finanțare care prevede renovarea energetică a clădirii de pe str. Școlii nr. 1 din Baia Mare, aparținând Instituției Prefectului Maramureș

A fost semnat contractul de finanțare care prevede renovarea energetică a clădirii situate pe str. Școlii nr. 1, Baia Mare, aparținând Instituției Prefectului Maramureș.

Renovarea energetică a clădirii, cu o suprafață desfășurată de 3.100 mp, va reduce consumul de energie cu cel puțin 60%. Tot pentru a diminua consumul de energie, vor fi instalate și panouri fotovoltaice pe clădire.

Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni, iar valoarea totală este de de 9.079.920,15 lei.

,,În contextul actual, în care ne confruntăm cu o criză a energiei și implicit cu prețuri ridicate la energie, această măsură este cea mai eficientă pentru diminuarea facturilor la utilități. Astfel, economisim energie, economisim bani publici și producem energie verde”, a declarat prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, cel care a inițiat acest proiect.

Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.