Ionel Bogdan: A fost reluat traficul feroviar prin PTF Valea Vișeului, la frontiera cu Ucraina

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș împreună cu Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a inaugurat marți, 17 ianuarie redeschiderea Punctului de Trecere a Frontierei pe calea ferată Valea Vișeului, după o perioadă de 17 ani în care activitatea a fost suspendată.

Începând din 18 ianuarie 2023 prin acest punct vor opera zilnic două curse de călători tur-retur, fiecare tren ucrainean având disponibil un număr de 182 de locuri.

Orarul zilnic va fi următorul:
 • ora 07.45 intrarea trenului în țară – staționare în Gara Valea Vișeului, iar la ora 11.45 –plecarea din gară – ieșirea din România
 • ora 15.45 intrarea trenului în țară – staționare în Gara Valea Vișeului, iar la ora 18.15 – plecarea din gară – ieșirea din România.

  ”În noiembrie 2022, alături de premierul Nicolae Ciucă am vizitat și Calea ferată de la Câmpulung la Tisa, redeschisă după 15 ani. Practic, prin reluarea activității în aceste două puncte de trecere a frontierei româno-ucrainene s-a materializat discuția pe care am avut-o în octombrie 2022 cu ambasadorul României în Ucraina, Alexandru Victor Micula, privind redeschiderea traficului feroviar la Câmpulung la Tisa și Valea Vișeului.

  Aceste două puncte de trecere a graniței vin în completarea proiectului major de infrastructură ”Pod peste Tisa în zona Teplița, Sighetu Marmației”. Pentru realizarea noului Pod peste Tisa a fost finalizată partea de proiectare, iar anul acesta vom demara lucrările de execuție propriu-zise a podului.
  Astfel, vom avea la nivelul județului Maramureș patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, iar acest lucru reprezintă noi conexiuni rutiere și feroviare ale Maramureșului și ale României cu Ucraina, dar și cu partea de vest a Europei, contribuind astfel la intensificarea schimburilor comerciale internaționale și la dezvoltarea economică a județului nostru, în beneficiul nivelului de trai al maramureșenilor”, a declarat Ionel Bogdan.

  La evenimentul de ieri au fost prezenți: Bogdan Mihei, Președinte Autoritatea Vamală Română, Mihnea Drumea, Consilier de Stat Cancelaria Prim-Ministrului, Rudolf Stauder, Prefectul Județului Maramureș, Coman Florin, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, Vasile Duciuc, primarul comunei Bistra, Florin Grațian Pârvu, consul al României la Solotvino, Radu Pipa, director adjunct exploatare CFR S.A.

  Delegația ucraineană a fost reprezentată de Nayem Mustafa-Masi, locțiitor al Ministrului dezvoltării comunităților teritoriilor și infrastructurii Ucrainei, Oleksandr Kamyshin, director general Căi Ferate Ucraina și alți reprezentanți ai autorităților locale și ai conducerii companiei de cale ferată din Ucraina.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetul Marmației, prin polițiștii de frontieră din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Valea Vișeului, asigură efectuarea formalităților de frontieră în conformitate cu reglementările în vigoare şi acordul cu statul vecin.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.