VIDEO | A condus beat și s-a răsturnat cu mașina în râu

Un bărbat din Săliștea de Sus care s-a urcat beat la volan s-a răsturnat cu mașina în albia râului Valea Sasului. Încercase să dea cu spatele, însă nu i-a ieșit manevra. În alte două cazuri polițiștii au găsit bărbați care au condus sub influența alcoolului.

Polițiștii din Săliștea de Sus au fost sesizați marți cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Sasului. La fața locului aceștia au constatat că este vorba despre  un bărbat de 62 de ani, din aceeași localitate, care, aflându-se la volanul unui autoturism și fiind sub influența băuturilor alcoolice, a dorit să efectueze manevra de mers cu spatele. Din nefericire această manevră nu i-a reușit așa cum a dorit și s-a răsturnat cu autoturismul pe plafon în albia râului Valea Sasului, rezultând avarierea acestuia. Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că bărbatul a fost condus la Centrul Medical de Permanență Dragomirești pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pentru manevra nereușită, bărbatul va avea de plătit destul de scump pentru repararea autoturismului, însă la această cheltuială se adaugă și dosarul penal cu care s-a ales pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Un alt eveniment rutier, cu două mașini care s-au ciocnit, s-a produs în localitatea Viile Apei și s-a soldat, din fericire, doar cu pagube materiale. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat că unul dintre conducătorii auto implicaţi în tamponare, un bărbat de 38 de ani din comuna Vama, județul Satu Mare, avea o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La rândul lor, polițiștii din Vișeu de Sus au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr în vârstă de 21 de ani din localitate. Acesta nu a putut prezenta nici un document de identitate și nici documente pentru autoturism. In urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu are permis de conducere pentru nicio categorie, iar I.T.P.-ul autoturismului  este expirat.

De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care tânărul a fost condus la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus în vederea recoltării de probe biologice.

Foto: arhivă

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.