95,4% prezența la proba de matematică de la Evaluarea Națională

A doua probă scrisă (matematică) din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor clasei a VIII-a s-a desfăşurat astăzi, cu participarea, la nivel național, a 154.240 de absolvenţi. Rata de prezenţă a fost 95,4%. 7.411 absolvenţi nu s-au prezentat, iar un candidat a fost eliminat (tentativă de fraudă). Nu s-au înregistrat incidente.

Mâine este programată ultima probă scrisă (limba şi literatura maternă) prevăzută în calendarul sesiunii 2023. Rezultatele iniţiale vor fi afişate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată.

Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai candidaţilor minori.

Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 4 iulie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.