76% rata de promovare la examenul de definitivare în învățământ înainte de contestații

Procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului pentru definitivare în învățământul preuniversitar, este de 76,10%, în creștere cu 10,50%, comparativ cu anul trecut. Rezultatele obținute de candidați au fost publicate astăzi de către Ministerul Educației, pe site-ul dedicat.

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, în Maramureș, 140 de candidați cu medii între 8 și 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 184 de candidați (93,40%). Dintre aceștia, 4 candidați s-au retras, trei din motive personale, iar unul din motive medicale. Nu au fost lucrări anulate în centrele de evaluare.

Astfel, din totalul celor 184 de candidaţi cu lucrări evaluate, 140  au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, 7 candidaţi au fost notați cu 10, iar 63 candidați au primit note între 9 și 9,99. De asemenea, 41 de candidați au avut note între 5 și 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 3 candidați.

Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrele de examen, astăzi, 21 iulie și joi, 22 iulie. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.