75 de copaci tăiați ilegal

Polițiștii maramureșeni au acționat pentru combaterea faptelor care constituie încălcări ale regimului silvic, prin controale în trafic pentru stabilirea legalității transportului de material lemnos și prin verificări în fondul forestier pentru identificarea tăierilor ilegale. Verificările au avut loc fie ca răspuns la sesizările primite, fie în cadrul unor planuri de acțiune proprii, împreună cu reprezentanți ai Direcției Silvice Maramureș.

În 26 octombrie, Poliția Orașului Vișeu de Sus a fost sesizată despre faptul că, în zona denumită Ihoasa de pe raza comunei Moisei s-au tăiat și furat mai mulți arbori de pe o proprietate privată. Cu ocazia cercetării la fața locului, s-a stabilit faptul că au fost tăiați 75 de arbori. Nouă au fost găsiți la fața locului. Bănuit de comiterea faptei este un bărbat din Vișeu de Sus. În cauză se efectuează cercetări.

Pe raza Secției 7 Poliție Rurală Suciu de Sus, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe raza de competență, patrula intercomunală a oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos pe DC 19, în Groșii Țibleșului. La solicitarea organelor de poliție conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de proveniență a materialului lemnos transportat. A fost sancționat contravențional.

Foto: arhivă

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.