6 octombrie – Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale

În 6 octombrie 2021, la nivel mondial este marcată Ziua Mondială a Paraliziei Cerebrale. La nivel local, Asociația Esperando aduce în atenția comunității informații despre această boală, care afectează peste 17 milioane de persoane din întreaga lume.
Simbolul acestei zile este funda verde, iar culoarea verde este purtată de către persoanele care suferă de paralizie cerebrală, familiile acestora și organizațiile care le susțin. Majoritatea beneficiarilor Asociației Esperando au această afecțiune, care afectează în primul rând coordonarea și mișcare corpului: reflexele, postura, echilibrul. Paralizia cerebrală este o dizabilitate fizică, o tulburare neurologică permanentă, cauzată de o leziune a creierului.
Această afecțiune îngreunează executarea activităților zilnice: mâncatul, îmbrăcatul, scrisul, prinderea obiectelor. Sunt cazuri în care paralizia este totală și persoana necesită îngrijire permanentă, iar în altele, paralizia este parțială, persoana necesitând asistență punctuală. 1 din 3 persoane nu poate umbla, iar 1 din 4 persoane nu poate vorbii.
Deși Paralizia Cerebrală nu poate fi vindecată, cei care suferă de această afecțiune trebuie să facă exerciții de recuperare pe tot parcursul vieții, zi de zi, reușind astfel să ajungă la rezultate semnificative, să-și amelioreze calitatea vieții sau
să evite o înrăutățire a stării de sănătate.
Prin mediatizarea informațiilor despre această afecțiune și prin evenimentele organizate la nivel mondial, oamenii din lumea întreagă sunt îndemnați să sprijine persoanele cu paralizie cerebrală. Acestea au aceleaşi drepturi şi oportunităţi ca toţi ceilalţi membri ai societăţii.
Haideți să-i înțelegem, să-i susținem, să le facem viața mai frumoasă și mai ușoară, să le oferim spijinul nostru pentru a duce o viață mai „NORMALĂ”.
Pentru a veni în sprijinul acestor persoane, de peste 20 de ani, Asociația Esperando dezvoltă servicii integrate la nivelul județului Maramureș, cu scopul de a le face viața mai ușoară și de ai ajuta să câștige cât mai multă independență în
realizarea activităților zilnice.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.