43 mc de lemn confiscat şi patru dosare penale în urma unei acţiuni pe linie silvică la Vişeu de Sus

43 mc de lemn confiscat şi patru dosare penale în urma unei acţiuni pe linie silvică la Vişeu de Sus

    În data de 14.01.2012, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Vişeu de Sus, în cooperare cu poliţişti de frontieră, au efectuat o acţiune preventivă pe line silvică în zona limitrofă oraşului Vişeu de Sus. În jurul orei 15, 30, pe un teren cu vegetaţie forestieră, proprietate privată, oamenii legii i-au surprins pe Lucian T., de 23 de ani, din Borşa, Vasile I., de 19 ani şi Ştefan C., de 64 de ani, din Moisei, în timp ce tăiau, de pe picior, verzi şi nemarcaţi, mai mulţi arbori de esenţă  „răşinoase” şi „foioase”, cu scopul de a-i sustrage. Volumul buştenilor găsiţi la faţa locului a fost măsurat la circa 43.00 mc  şi estimat la o valoare de 8.600 lei.
          Din cercetările efectuate de către poliţişti rezultă faptul că cei trei au fost angajaţi ca zilieri de către Francisc B., de 44 ani, din Borşa, care le-a indicat locul, arborii şi le-a pus la dispoziţie mijloacele necesare săvârşirii infracţiunii. De la cei trei au fost ridicate în vederea confiscării uneltele folosite la tăierea arborilor. De asemenea, a fost ridicat şi lemnul tăiat depistat la faţa locului.
          În prezent se efectuează cercetări faţă de cei trei tăietori de lemne sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de taiere ilegală şi furt de arbori iar faţă de angajator, pentru instigare la săvârşirea unor infracţiuni. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.