4.200 pachete cu ţigări confiscate

4.200 pachete cu ţigări confiscate

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au reţinut doi bărbaţi – un cetăţean italian şi un român – care transportau cu un autoturism 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În data de 11.07.2012, lucrătorii din cadrul Sectorului PF Sighet au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel în jurul orei 08.30, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat un autoturism care a virat brusc pe o stradă neamenajată de pe raza localităţii Tisa, încercând să evite postul control.
Imediat, lucrătorii noştri au procedat la urmărirea maşinii care a fost blocată la scurt timp iar conducătorul auto a fost reţinut şi identificat în persoana lui Massimo M., cetăţean italian, în vârstă de 48 ani. Un alt bărbat care se afla ca pasager în autoturism a incercat să fugă printre imobilele aflate in apropiere.
La scurt timp a fost identificată şi cea de a doua persoană, Florin S., de 33 ani, care a fost condusă la sediul Sectorului PF Sighet pentru audieri.        
La controlul efectuat asupra maşinii au fost descoperite 6 baxuri ce conţineau 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 27.200 lei, pentru care cetăţeanul italian nu a putut prezenta niciun document de provenienţă.
Cei doi bărbaţi, împreună cu autoturismul, au fost condusi la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor, in prezent fiind cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.
 De asemenea autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul SPF Sighetu Marmaţiei în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au descoperit şi confiscat  1.200 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană pe care mai multe persoane au încercat să le introducă ilegal în ţară. În data de 12.07.2012, în jurul orei 02.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat  mai multe persoane care au trecut înot apa râului Tisa, din Ucraina în România transportând colete voluminoase.
 Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea bărbaţilor şi deoarece aceştia nu s-au supus somaţiilor lucrătorii noştri au fost nevoiţi să tragă un foc de avertismen. În acel moment persoanele în cauză  au abandonat coletele pe mal şi au sărit în apă, trecând înot pe malul ucrainean.
 Imediat au fost informate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.
 La cercetarea terenului au fost descoperite două colete ce conţineau 1.200 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 11.000 lei.
 În cauză se efectuează cercetări în vederea indentificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.