Sistem de management anti-mită implementat la Primăria Sighetu Marmației

În cadrul proiectului cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, „Etică și integritate în municipiul Sighetu Marmației”, la Primăria Sighet a fost implementat Sistemul de management anti-mită conform ISO 37001:2017.

În urma desfășurării auditului de certificare, în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, la nivelul primăriei s-a constatat că Sistemul de management anti-mită este implementat și există dovezile privind capacitatea sistemului de management de a îndeplini cerințele aplicabile și a atinge obiectivele așteptate. Astfel a fost emis Certificatul Sistemului Anti-Mită conform ISO 37001:2017.

Principalele rezultate ale implementării proiectului au fost:

–  elaborarea unor proceduri operaționale și de sistem clare
–  realizarea și implementarea unui sistem de management anti-mită certificat ISO 37001, care este defapt un indicator ce ne va permite accesarea fondurilor europene în viitor
–  realizarea unor dezbateri de tip workshop în cadrul cărora să identificăm vulnerabilitățile pe care le avem la nivel de instituție
–  formarea și instruirea personalului din cadrul primăriei în domeniul prevenirii corupției, transparenței, eticii si integrității, cursuri la care au avut acces și consilierii locali.

Unul dintre obiectivele mele ca edil al acestui oraș este de a lua măsuri menite să crească nivelul de încredere al cetățenilor în instituția pe care o conduc. Integritatea, transparența și imparțialitatea, sunt valori în care cred și pe care fiecare funcționar al primăriei este chemat să le promoveze. Certificarea obținută de Primăria Sighetu Marmației în domeniul anti-mită confirmă importanța pe care o acordăm îmbunătățirii actului administrativ”, a declarat Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.