VIDEO | 35 de cazuri de cancer de piele înregistrate în șase luni la Spitalul Județean

35 de cazuri noi de cancer de piele au fost diagnosticate în primele 6 luni ale anului, la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Potrivit specialiștilor, principalul factor de risc pentru cancerul de piele, pe lângă predispoziția genetică, este expunerea prelungită la radiațiile ultraviolete.

Radiațiile UV sunt produse de soare, dar pot proveni și din surse artificiale, cum ar fi luminile folosite în saloane (solar). Dacă este depistat în faza incipientă, șansele de vindecare sunt foarte mari, în cazul epitelioamelor, chiar de 100%. Tratamentul cancerului de piele este, în general, chirurgical. Chiar dacă se vindecă, se impune o supraveghere medicală periodică, existând riscul recidivei.

Pentru că este ideal să prevenim apariția cancerului de piele, medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare recomandă evitarea expunerii la soare, între orele 11.00 – 16.00;  folosirea cremelor de protecție SPF 50+; purtarea pălăriilor și a ochelarilor de soare; evitarea expunerii la soare a copiilor mici, a persoanelor vârstnice sau care suferă de anumite probleme de sănătate. Este indicat să consultați medicul sau farmacistul dacă urmați un tratament medicamentos înainte de a vă expune la soare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.