34 de elevi de liceu din judeţele Cluj, Bistriţa şi Maramureş participă gratuit în perioada 1-5 iulie la o tabăra de creaţie la Cluj Napoca

34 de elevi de liceu din judeţele Cluj, Bistriţa şi Maramureş participă gratuit în perioada 1-5 iulie la o tabăra de creaţie la Cluj Napoca

34 de elevi de liceu din judeţele Cluj, Bistriţa şi Maramureş participă gratuit în perioada 1-5 iulie la o tabăra de creaţie la Cluj Napoca. Evenimentul îşi  propune să favorizeze descoperirea vocaţională în rândul elevilor de clasele IX-XI din judeţele Cluj, Maramureş şi Bistriţa, în contextul Anului European al Îmbătrânirii Active si al Solidarităţii între Generaţii 2012. Tabăra de creaţie de la Cluj-Napoca este organizată în parteneriat de Centrul Europe Direct Transilvania de Nord, Centrul Europe Direct Bistriţa şi Centrul Europe Direct Maramureş. Tabăra se va desfăşura pe parcursul a 4 zile şi este GRATUITĂ.
Centrul Europe Direct Maramureş a invitat să participe la tabără 10 elevi, având în vedere abilităţile artistice ale acestora, precum şi implicarea în activităţi europene derulate de Centrul Europe Direct Maramureş în ultimii 2 ani.

Invitat este şi Onoriu Dan – Primăria Baia Mare, coordonatorul Consiliului Local al Tinerilor. Grupul va fi însoţit de reprezentanţi ai Centrului Europe Direct Maramureş ai strucurii gazdă – Fundaţia CDIMM Maramureş.Cazarea va avea loc în zona Făget – Cluj, iar activităţile taberei se vor desfăşura la Rădaia, jud Cluj – sediul ADR NV. Deschiderea oficială a avut loc în această dimineaţă în jurul orei 10, cu turul sediului ADR Nord-Vest, vernisajul expoziţiei de sculptură a artiştilor clujeni Călin DĂIAN (in memoriam) şi Cornel TOŞA, şi prezentarea proiectului “Parcul Ştiinţific şi Tehnologic din Transilvania de Nord“, în prezenţa dnei Adriana IACOB, inspector proiecte educaţionale, IŞJ Cluj, dlui Neluţu MUREŞAN, primar Baciu, dlui Gligor HAGĂU, director Şcoala Generală Baciu, dlui Claudiu N. COŞIER, director general ADR.
În cadrul taberei se marşează pe dezvoltarea abilităţilor vocaţionale în domeniile antreprenoriat, sculptură şi social media, în cadrul unor ateliere organizate în paralel.
Sesiunile teoretice şi practice sunt susţinute de experţi în domeniile menţionate şi sunt dublate de activităţi recreative: vizita în Viştea şi la cioplitoria din sat – locul care a furnizat piatra pentru celebra Casă a Poporului, vizita la parcul naţional “Romulus Vuia” al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, carnaval, foc de tabără.
Alături de o echipă bine pregătită, sociabilă şi dornică să împărtăşească cele mai frumoase experienţe – Ioana Dragoş (expert tehnic), Anca Virginaş (arhitect), Dana Popa (specialist social media), Cornel Toşa (sculptor), Adrian Popa (expert comunicare), Lia Valendorfean (manager proiect Cluj), Margareta Căpâlnean (manager proiect Maramureş), Monica Mureşan (manager proiect Bistriţa), elevii îşi vor putea pune astfel în valoare talentele şi capacităţile într-un mediu diferit.Tabăra de creaţie de la Rădaia este oferită gratuit celor 34 de elevi din judeţele Cluj, Maramureş şi Bistriţa. Partenerii în organizare (ADR Nord-Vest şi Centrele Europe Direct Transilvania de Nord, Maramureş şi Bistriţa) desfăşoară, în ultimii ani, activităţi susţinute pentru generaţia tânără. Astfel, elevii au fost beneficiarii mai multor tabere, târguri, ateliere, dintre care cele mai recente: tabăra antreprenorială din iunie 2010, de la Şuior (Maramureş), tabăra media din iunie 2011, de la Leghia (Cluj), târgul Antreprenor Junior din octombrie 2011, de la Bistriţa, atelierul de voluntariat din decembrie 2011, de la Baia Mare, clubul „Ora de Europa” din februarie 2012. De asemenea, este de menţionat parteneriatul cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România pentru derularea programului „Leader european” în şcolile din regiune.

Pentru informații europene, vă așteptăm să ne contactați zilnic, între orele 9.00-16.00, la Centrul Europe Direct Maramureș, Baia Mare, Bd. Traian 9/16, Tel/Fax: 0262.224870, Email: europedirect@cdimm.org, Web: http://europedirect.cdimm.org/.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.