VIDEO | IONEL BOGDAN: Prin acțiunea ”Împădurim Maramureșul” de astăzi, dăm startul campaniilor de împădurire organizate de Consiliul Județean

Consiliul Județean Maramureș a organizat, în parteneriat cu Direcția Silvică Maramureș – Romsilva, acțiunea ”Împădurim Maramureșul”, care a avut loc astăzi, la Ocolul Silvic Șomcuta Mare.

Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, i-a avut alături pe Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, pe ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, și pe colegi atât din cadrul Consiliului Județean, cât și din cadrul instituțiilor subordonate.

Acțiunea a avut loc pe o suprafață de 1 hectar și s-au plantat puieți de stejar și paltin.

Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, a vorbit despre importanța pe care aceste campanii de împădurire o au asupra mediului. ”Am organizat astăzi acțiunea ”Împădurim Maramureșul”, la care i-am avut alături pe președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, pe Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, colegi din cadrul CJ Maramureș și din cadrul instituțiilor subordonate.

Este foarte important să ne concentrăm atenția și pe protejarea naturii și dezvoltarea ariilor împădurite de la noi din județ și din țară, iar prin organizarea acțiunii de astăzi am dat startul unor campanii pe care le vom organiza în următorii ani și care vor crește suprafețele împădurite din județul Maramureș.

În acest sens, am demarat și o analiză a terenurilor degradate din județul Maramureș, iar odată ce vom avea toate informațiile, vom identifica fondurile necesare pentru a împăduri și aceste terenuri.

Le mulțumesc tuturor colegilor care au răspuns afirmativ invitației mele de a participa la acțiunea de astăzi și sunt bucuros să văd că există deschidere la nivelul instituției cu privire la astfel de acțiuni, care vizează protejarea și creșterea suprafețelor împădurite din județ.”

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților a declarat: ”Acțiunea de astăzi, organizată de către președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, este o inițiativă salutară. Noi am solicitat suma de 900 de milioane de euro pentru susținerea campaniei de împădurire în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Odată aprobată această finanțare de către Comisia Europeană, vom avea nevoie de suprafețe enorme pentru a putea utiliza în mod eficient această finanțare, iar inițiativa președintelui CJ Maramureș de a inventaria toate terenurile degradate din cadrul Unităților Administrativ Teritoriale este una foarte bună și care ne va fi de mare folos în realizarea unei campanii foarte active și eficiente de împădurire.”

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.