VIDEO | 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române

25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române, iar alegerea acestei zile este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri.

Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu, șeful poliţiei din acele timpuri drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună.

Sărbătoarea Bunei Vestiri are pentru noi, polițiștii, o semnificație aparte. Azi, 25 martie, se împlinesc 199 de ani, de la înființarea acestei instituții pusă în slujba cetățeanului Să îndeplinești o misiune, de multe ori presat și contra cronometru, să te regăsești primul la o intervenție, indiferent de riscuri, să aplici legea cu integritate, asta însemnaă munca de polițist. Polițistul este persoana care se află acolo pentru a vă ajuta, a vă sprijini la nevoie necondiționat. Ne bucurăm cu adevărat de această zi unică, în adâncul sufletului, printr-un gând bun, o urare, cu același sentiment de mândrie și resect pentru aceasră profesie. Polițiștii mulțumesc tuturor cetățenilor care dau dovadă de un comportament prosocial, și care dau dovadă de spirit civic, contribuind astfel, alăturid epolțiști, la asigurarea unui climat armonios în societate”, spune Anca Pop, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.