21 august – alegerile parţiale pentru funcţia vacantă de deputat în Circumscripţia Electorală Nr. 26 Maramureş

21 august – alegerile parţiale pentru funcţia vacantă de deputat în Circumscripţia Electorală Nr. 26 Maramureş

 Prefectul Sandu Pocol s-a întâlnit, în această dimineaţă, cu directorul Iulian Alexandru Ivan din cadrul Autorităţii Electorale Permanente, cu care a discutat mai multe detalii referitoare la desfăşurarea scrutinului electoral pentru alegerile parţiale pentru funcţia vacantă de deputat în Circumscripţia Electorală Nr. 26 Maramureş, Colegiul Uninominal Nr.2. La discuţii au mai participat colonelul Marin Bancoş, şeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale, respectiv Oana Istrate, director filiala Nord-Vest a Autorităţii Electorale Permanente.
         Proiectul de Hotărărâre de Guvern şi programul calendarul este în curs de finalizare la Autoritatea Electorală Permanentă, iar data propusă pentru desfăşurarea scrutinului electoral este 21 august, a precizat directorul Iulian Alexandru Ivan. Urmează ca acest proiect să fie înaintat pentru aprobare în şedinţa de guvern, iar data preconizată pentru începerea desfăşurării programului calendaristic este data de 7 iulie.
         Centralizarea datelor în toate secţiile de votare din Colegiul Uninominal nr. 2 se va efectua electronic, la fel ca şi rezultatele scrutinului electoral de la Biroul Electoral Judeţean. În acest sens, în fiecare secţie de votare va exista instalat un calculator în care vor fi centralizate rezultatele secţiilor de votare. Logistica, dar şi organizarea în  bune condiţii a alegerilor parţiale pentru funcţia vacantă de deputat va fi asigurată de către Autoritatea Electorală Permanentă în colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, iar rezultatele  vor fi centralizate, pe tot parcursul desfăşurării alegerilor în sistem electronic, ceea ce reprezintă o premieră pentru judeţul nostru, a adăugat prefectul de Maramureş.
          Scrutinul electoral urmează să se desfăşoare în nouă unităţi administrativ-teritoriale aparţinătoare Colegiului Uninominal Nr. 2 Baia Mare. Prefectul Sandu Pocol a precizat că vor fi iniţiate toate demersurile pentru ca în unităţile de învăţământ unde vor exista înfiinţate secţii de votare să fie asigurate calculatoarele necesare şi amenjarea acestora pentru ca procesul electoral să se desfăşoare în bune condiţii. Instruirea preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor secţiilor de votare se va efectua de către angajaţi ai Autorităţii Electorale Permanente.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.