20 de alesi locali si reprezentanti ai UDMR din judetele Satu Mare si Arad vor participa maine la Bruxelles la masa rotunda "Transilvania 2020"

20 de alesi locali si reprezentanti ai UDMR din judetele Satu Mare si Arad vor participa maine la Bruxelles la masa rotunda "Transilvania 2020"

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) se va întâlni, miercuri, 21 martie a.c., cu un grup format din 20 de primari, aleși locali și reprezentanți ai UDMR din județele Satu Mare și Arad care vizitează Parlamentul European de la Bruxelles la invitația parlamentarului.
Primarii vor participa la o masă rotundă a cărei temă va fi proiectul "Transilvania 2020" inițiat de UDMR, urmând ca în cadrul discuțiilor să fie abordat și subiectul cooperării transfrontaliere dintre județele Arad și Satu Mare și județele din Ungaria aflate la graniță.
Un alt subiect care va sta în atenția participanților se va referi la crearea cadrului instituțional necesar pentru elaborarea unui proiect care să fie intitulat "Partium 2020", ale cărui principii și direcții să urmeze proiectul "Transilvania 2020" și Strategia Europa 2020.
În luna ianuarie a.c., președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, la Cluj, faptul că la nivelul UDMR se lucrează la strategia economică intitulată „Transilvania 2020", care ar urma să fie finalizată și transmisă Guvernului până la sfârșitul acestui an.
La sfârșitul anului trecut, deputatul european Iuliu Winkler declara că Transilvania va putea să ajungă la nivelul unei regiuni europene numai dacă se realizează o corelare a obiectivelor acestei zone cu cele ale Strategiei Europa 2020.  Conform deputatului european, conceptele strategiei europene vor trebui adaptate particularităţilor din Transilvania. El a explicat că va fi nevoie de schimbări de paradigmă în abordarea dezvoltării, pentru că va trebui să se țină cont de caracteristicile regiunilor componente, cum sunt Partium, Banatul, Ardealul sau Ţinutul Secuiesc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.