1974 de tineri români vor putea călători în întreaga Europă cu ajutorul permiselor „DiscoverEU”

Un număr de 1974 de tineri români în vârstă de 18 ani vor primi un permis de călătorie gratuit pentru a explora diversitatea Europei, pentru a afla lucruri noi despre istoria şi despre patrimoniul cultural al acesteia, precum şi pentru a cunoaşte oameni de pe întreg cuprinsul continentului.

Acest lucru se datorează iniţiativei „DiscoverEU”, finanţată în cadrul programului Erasmus+. Cei ale căror cereri din cadrul rundei de înscrieri DiscoverEU din luna octombrie 2023 au fost aprobate au primit marți vestea cea bună. Ei vor călători în principal cu trenul, în perioada martie 2024-mai 2025.

Până în prezent, peste 11.600 de tineri români au beneficiat de un astfel de permis de călătorie.

Iliana Ivanova, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, a declarat: „DiscoverEU este o ocazie unică de a realiza o călătorie de neuitat în întreaga Europă, unde fiecare escală creează noi legături între oameni şi scoate în evidenţă numeroasele faţete ale frumuseţii Europei. Tuturor tinerilor exploratori care se lansează în această călătorie remarcabilă le spun: fie ca fiecare loc pe care îl vizitaţi să vă lărgească orizonturile, fiecare interacţiune să vă îmbogăţească spiritul şi fiecare întâlnire pe care o veţi avea să vă lase o amintire de neuitat!”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.