19 MARTIE: Instituția Prefectului Maramureș marchează Ora Pământului

19 MARTIE: Instituția Prefectului Maramureș marchează Ora Pământului

 Instituția Prefectului – Județul Maramureș se alătură Guvernului României, ministerelor și altor instituții publice din țară care vor marca sâmbătă, 19 martie, Ora Pământului – Earth Hour 2016. Astfel, luminile în instituție vor fi stinse între orele 20:30 și 21:30, pentru a transmite un mesaj simbolic. 

Prin acest gest, Instituția Prefectului – Județul Maramureș își ia angajamentul de a se implica în lupta pentru rezolvarea problemelor de mediu ale societății noastre. Dintre acestea, cele mai pregnante ar fi problema poluării și cea a folosirii resurselor finite pentru satisfacerea consumului din ce în ce mai ridicat de energie al societății noastre. Ambele afectează cetățenii acestei planete fără a ține cont de granițe, de culoarea pielii, de naționalitate sau de limba pe care o vorbim, tocmai de aceea este nevoie ca, măcar în al doisprezecelea ceas, să ne dăm mâna pentru a salva Pământul. Planeta este a noastră, dar pentru a nu o distruge trebuie să-i acordăm respectul și grija cuvenite. Nu ne putem permite să fim aroganți în fața unor probleme de mediu pe care tot noi, din ignoranță sau din lăcomie, le-am creat. 
Ora Pământului, pe care o va marca și Instituția Prefectului Maramureș sâmbătă, 19 martie, între orele 20:30 și 21:30, este un mic pas spre salvarea Pământului. Un pas prin care sperăm ca tot mai mulți maramureșeni să conștientizeze faptul că suntem datori să le lăsăm moștenire urmașilor noștri cel puțin atâta sănătate câtă am primit noi de la părinți și bunici. 
Iar dacă vorbim despre Maramureș, e suficient să amintim doar faptul că, potrivit datelor publicate de WWF România și preluate de presă, județul nostru deține terenuri agricole și zone cu Înaltă Valoare Naturală. La nivel de țară, astfel de terenuri și zone reprezintă echivalentul a peste 30% din suprafața agricolă, adică una dintre cele mai întinse astfel de suprafețe din Europa. Iubiți, așadar, pământul și protejați-l! 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.