VIDEO | 18 Mai, Ziua Internațională a Muzeelor

Începând din 1977, în data de 18 mai este sărbătorită Ziua Internațională a Muzeelor. Tema din acest an este „Viitorul muzeelor: recuperați și reimaginați!”, aceasta fiind, de fapt, o invitație adresată specialiștilor din instituțiile de cultură, și nu numai, să împărtășească modele de afaceri pentru instituțiile culturale și să găsească soluții inovatoare pentru provocările sociale, economice și de mediu în contextul pandemiei de Covid care a influențat drastic calitatea vieții socio-economice.

Comitetul Național Român ICOM a solicitat muzeelor din întreaga țară să ofere publicului, în această zi de 18 mai 2021, accesul gratuit în spațiile muzeale, dorindu-se, mai ales, ca acest eveniment să rămână o amintire dragă în memoria comunităților din care facem parte.În acest context, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș își deschide larg porțile, oferind publicului accesul GRATUIT, atât în Clădirea Pavilionară, unde poate fi admirată expoziția permanentă „Lemnul în comunitatea tradițională din Nordul Transilvaniei – de la leagăn la mormânt”, cât și în Muzeul Satului.De asemenea, pe esplanada Clădirii Pavilionare mai puteți vizita expoziția outdoor de benzi desenate istorice „Eroii care au făcut Istorie „.Porțile sunt larg deschise și accesul gratuity la toate muzeele din județ.

La Muzeul Maramureșan, activitățile dedicate Zilei Internaționale a Muzeelor, vor fi anul acesta concentrate spre aniversarea a 40 de ani de la deschiderea oficială a Muzeului Satului Maramureșean. La 30 mai 1981, sub egida Consiliului Naţional Român ICOM, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Muzeelor, a fost inaugurat Muzeul satului maramureșean de la Sighetu Marmației, un proiect de anvergură care a situat municipiul nostru și Maramureșul pe harta Europei și a lumii.

Cu acest prilej, Muzeul Maramureșan va organiza un maraton de evenimente în perioada 23 – 30 mai 2021, sub denumirea ”Muzeul satului în sărbătoare”

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.