Video|Restricții în Maramureș din cauza pestei porcine

Pesta porcină africană a fost diagnosticată pe un fond de vânătoare de la Hurezu, județul Satu Mare. Maramureșul intră în zonele de restricție cu localități precum Ciuta, Corni, Bicaz, Oarța de Sus, Orțița, Stremți și Odești. Astfel oamenii din aceste localități, vor putea vinde sau cumpăra animale doar cu acceptul Direcției Sanitar-Veterinare Maramureș.

Persoanele care doresc să cumpere sau să vândă porci din zonele amintite sunt sfătuite să informeze în prealabil medicul veterinar pentru a afla condițiile în care se pot face aceste tranzacții. DSVSA Maramureș amintește că nerespectarea restricțiilor legate de comerțul cu porci duce la sancțiuni.

”În data de 17 februarie, Poliția Săliștea de Sus a identificat pe raza localității un localnic ce a achiziționat 4 purcei. Urmare a investigațiilor efectuate s-a stabilit că aceștia proveneau din zone supuse restricțiilor, aflate pe raza județelor Satu Mare și Bihor. A doua zi o echipă a DSVSA Maramureș s-a deplasat la gospodăria incriminată unde a eutanasiat purceii, iar cadavrele au fost ecarisate. Ignoranța cetățeanului a dus și la eutanasierea celor 6 purcei ce mai existau în gospodărie, din cauza coabitării cu porcii proveniți din zonele restricționate”, se arată într-un comunicat de presă emis de DSVSA Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.